Tips bij het kiezen van een webhosting

Bij het aanvragen van een domeinnaam, doe je er verstandig aan om ook een webhostingpakket aan te vragen. Een webhostingpakket maakt het mogelijk om een website aan je domeinnaam te koppelen, om je domeinnaam te gebruiken voor het versturen van e-mails, enzovoorts. Door het grote aanbod aan webhostingpakketten bij verschillende hostingpartijen, is het niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken. In dit artikel geven we tips, die kunnen helpen bij het kiezen van een webhostingpakket. Naar het afsluiten van welk type webhostingpakket neig jij momenteel? Heb je de mogelijkheden al eens op een rijtje gezet?

Verschillende soorten webhostingpakketten

Webhostingpakketten worden in verschillende soorten aangeboden. Je kunt webhosting kiezen om enkel e-mails te kunnen versturen, een shared webhosting en een zogenaamde VPS. Shared webhosting betekent dat je een klein stukje van een server huurt, waar je website op kan worden opgebouwd. Op diezelfde servers worden ook andere websites onderhouden, al heb je daar vanzelfsprekend geen toegang toe. Een VPS is de laatste optie, die vooral interessant is voor grotere partijen. Zij willen naast een website vaak ook bedrijfsapplicaties kunnen draaien. VPS staat voor Virtual Private Server, wat betekent dat er geen andere websites op de server staan. Je kunt de VPS daarbij geheel naar eigen inzicht inrichten.

Bepaal het verwachte gebruik van webhosting

Om tot een geschikte keuze te kunnen komen, is het allereerst belangrijk om te bepalen waarvoor je de domeinnaam verwacht te gebruiken. Wil je alleen mailtjes kunnen versturen, of verwacht je in de toekomst ook een website op te bouwen? Een webhostingpakket om enkel te mailen is vaak goedkoper. Veel webhostingaanbieders bieden de mogelijkheid om dit pakket op een later moment te upgraden. Zo kun je alsnog een website opbouwen, zonder een tweede webhostingpakket af te hoeven nemen. Kies altijd voor een webhostingpartij met een betrouwbare reputatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *